Κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα “μαύρα” χρήματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, είναι μακριά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι αναρτήσεις του στα social media για τα “μαύρα” χρήματα και οι αμφιβολίες γύρω από την οικονομική διαχείριση του κόμματος κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα, προκαλούν εσωτερικές αναταράξεις. Σημαντικά στελέχη έχουν διχαστεί σε δύο ομάδες: αυτούς που υπερασπίζονται το έργο του προηγούμενου πρωθυπουργού και αυτούς που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη.

Κορυφαία στελέχη καλούν δημόσια τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα “μαύρα” χρήματα σε όλα τα κόμματα στον Εισαγγελέα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, προσδοκά εξηγήσεις από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και καλεί όποιον διαθέτει πληροφορίες για παράνομες οικονομικές πρακτικές να τις καταθέσει στον Εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης καλεί τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Αποστολάκη να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία, εάν έχουν στοιχεία για “μαύρα” ταμεία. Αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στρατός και ότι η διαφοροποίηση των στελεχών προκαλεί προβλήματα.

Ο βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χάρης Μαμουλάκης, διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν “μαύρα” χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αν υπήρχαν, δεν θα βρίσκονταν σε τέτοια οικονομική δύσκολη κατάσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης, απορρίπτει τις κατηγορίες για “μαύρα” χρήματα, ενώ υπογραμμίζει ότι οι αντίπαλοί του Τσίπρα ακόμα και δεν έχουν αμφισβητήσει την εντιμότητά του.

Συνάμα, η βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει εξηγήσεις και τονίζει την ανάγκη λειτουργίας των οργάνων του κόμματος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, αναφέρει πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αμφισβήτησε το εσωτερικό του κόμμα ή την ύπαρξη “μαύρων” χρημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναφερόταν σε πρακτικές που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα