Κουτσούμπας: Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της Θεσσαλίας

«Την προηγούμενη βδομάδα πήγα ξανά στη δύσκολη Θεσσαλία, σε διάφορες περιοχές, άκουσα τα προβλήματά τους και πρέπει να τα μεταφέρω στη Βουλή» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε μια ομιλία στη Βουλή για νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

«Έχουν περάσει 7 μήνες από την πλημμύρα του Daniel και τα προβλήματα εξακολουθούν. Δεν δόθηκαν αποζημιώσεις, πολλές περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες, χωριά γεμάτα σκουπίδια, δρόμοι κλειστοί. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να επιβιώσουν με υψηλά κόστη και χαμηλές τιμές. Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την υγεία και την επιβίωση τους» αναφέρθηκε στη συνέχεια.

Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημίες από τον ΕΛΓΑ

«Ο ΕΛΓΑ πρέπει να αποζημιώσει πλήρως τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Χρειάζονται χρηματοδότηση και ζωοτροφές για να επιβιώσουν. Πρέπει να σταματήσει η καθυστέρηση και να γίνει γρήγορα η ανάκαμψη τους» είπε.

Για το Δαμάσι και τα άλλα χωριά που επλήγησαν από σεισμό; «Έχουν περάσει πολλά χρόνια και ακόμα υπάρχουν προβλήματα. Χρειάζονται κράτική βοήθεια για τις ανακατασκευές των σπιτιών» αναφέρθηκε τέλος καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα