Κόντρα Σοφιανού – Κρανιδιώτη: “Τι να πω με αυτόν τον αστείο” – “Αριστερόστροφοι φασίστες καταστρέφουν μνημεία”

Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, Φαήλος Κρανιδιώτης, παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στην παιδεία, κατηγορώντας το σύστημα παιδείας για την εκτροπή από τον συνταγματικό του σκοπό. Αναφέρθηκε επίσης στους βανδαλισμούς στο Πολυτεχνείο και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, κατηγορώντας τους δράστες ως μέρος της εγκληματικότητας. Η δήλωσή του προκάλεσε έντονη αντίδραση από το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό, ο οποίος τον αποκάλεσε “γελοίο”.

Ο κ. Κρανιδιώτης πρότεινε ένα ιδιώνυμο για την τιμωρία των βανδαλιστών στα Πανεπιστήμια, το οποίο θα αναστέλλει τη φοιτητική ή καθηγητική ιδιότητα τους μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη τους και θα τους αποβάλλει από όλα τα Πανεπιστήμια. Αυτή η πρόταση έλαβε την υποστήριξη της Εθνικής Δημιουργίας αλλά όχι του ΚΚΕ.

Ο κ. Κρανιδιώτης κατηγόρησε τους βανδαλιστές και τους δράστες εγκληματικών πράξεων ως αριστερόστροφους φασίστες και είπε ότι φοβούνται τις αντιδράσεις των αριστερόστροφων φασιστών. Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις από τον Νίκο Σοφιανό, τον οποίο αποκάλεσε “σταλινοφασιστάκι”.Ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία διαλύθηκε επειδή οι αριστερόστροφοι φασίστες φοβούνται τις αντιδράσεις τους. Ο Νίκος Σοφιανός αντέδρασε έντονα και είπε ότι η προσπάθεια να πάρουν ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο του Κασιδιάρη δεν είναι πολιτικό επιχείρημα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διαφθορά και την εγκληματικότητα στην Αστυνομία, καθώς και στους επίορκους και τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς που υπάρχουν. Τέλος, επισήμανε ότι οι δυνάμεις καταστολής πρέπει να συλλάβουν τους άλλους κουκουλοφόρους στις διαδηλώσεις.

δειτε ακομα