Αντιπαράθεση στην εκπομπή Κόντρα Σοφιανού με Κρανιδιώτη

Η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Εθνικής Δημιουργίας, Φαήλου Κρανιδιώτη, στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης (23/3) προκάλεσε έντονη αντίδραση από το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής διεξήχθη αντιπαράθεση στην οποία η θυελλώδης αντίδραση του κ. Σοφιανού κατά του κ. Κρανιδιώτη επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο αυτός προσπαθεί να πάρει ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την άποψή του για τα προβλήματα εγκληματικότητας στη χώρα και εστίασε την προσοχή του στο συστηματικό πρόβλημα της παιδείας που έχει εκτραπεί από τον συνταγματικό της σκοπό. Ο κ. Κρανιδιώτης παρέθεσε μια σειρά από παραδείγματα εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της βανδαλιστικής συμπεριφοράς και της βίας στα πανεπιστήμια, καθώς και της διαφθοράς και της απάτης που επικρατούν στην αστυνομία.

Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Κρανιδιώτη, ο κ. Σοφιανός αντέδρασε θυελλωδώς στα επιχειρήματά του καλεσμένου της εκπομπής.

Η συζήτηση έφτασε στο σημείο να μετατραπεί σε άσκοπη θεωρητική αναμάσηση καθώς οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να αντιληφθούν την πραγματικότητά τους, ενώ αντιθέτως επικεντρώθηκαν σε δημαγωγικά κινήματα.

Η εκπομπή επιβεβαίωσε και πάλι την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις στη δημόσια σφαίρα είναι συχνά επιφανειακές και συχνά μη τόσο μελετημένες όσο θα έπρεπε.

δειτε ακομα