Σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, συζήτησε για κρίσιμα θέματα όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η ασφάλεια, η ακρίβεια και η μισθολογική πολιτική.
Αφορμή στάθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τον Θ. Κοντογεώργη να δηλώνει: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να είναι καλύτερος για όλους – εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς». Ανέφερε επίσης την «αύξηση δαπανών κατά 20% το 2019» και τον διορισμό 40.000 εκπαιδευτικών, που έχει μειώσει σημαντικά τα κενά στα σχολεία.
Σε ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις στη βασική εκπαίδευση, επεσήμανε ότι αφορούν μόλις το 1,6% των τμημάτων και τόνισε ότι η αναλογία διδασκόντων-μαθητών στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Μιλώντας για τα αιτήματα άλλων κλάδων (όπως ενστόλων και υγειονομικών), επισήμανε ότι οι αυξήσεις θα γίνονται με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες, θυμίζοντας τις πρώτες αυξήσεις το 2020. «Για τους αστυνομικούς, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις, όπως η ικανοποίηση των νυχτερινών», είπε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας και υποδομών.
«10.000 προσλήψεις στην υγεία έως το 2027»
Σχετικά με την υγεία, ανέφερε ότι προγραμματίζονται 10.000 προσλήψεις έως το 2027, με τις πρώτες 6.500 να γίνονται το 2024. «Από το 2019 έχουμε αυξήσει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά 40%», σημείωσε. Επίσης, αριθμός 1,1 δισ. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξασφαλίζει σταδιακές βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
Για τις ελλείψεις σε νοσηλευτές, δήλωσε ότι γίνονται συνεχώς προκηρύξεις για στοχευμένο προσωπικό, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας το 2027 θα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης της κυβέρνησης.
Στο γενικότερο πλαίσιο, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε σταθερότητα και ανάπτυξη» και ότι «οι ευάλωτοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις πολιτικές», ειδικά σε ό,τι αφορά τα μισθολόγια.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα ζητήματα πληθωρισμού και ακρίβειας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει πληθωρισμό κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αλλά πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση λόγω τουρισμού. Παρά την αποκλιμάκωση, τα τρόφιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με την κυβέρνηση να επικεντρώνεται στην αύξηση των εισοδημάτων.