Κοινωνικές Ομάδες που Προσελκύουν το Ενδιαφέρον της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα σε μικρές δόσεις με ένα στόχο στο μυαλό της: να βοηθήσει τους πολίτες που τα βρίσκουν δύσκολα με την αύξηση των τιμών. Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν το καλοκαίρι απευθύνονται σε ομάδες όπως οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες. Στόχος είναι να είναι αποδοτικά και οικονομικά ρεαλιστικά. Χθες για παράδειγμα, ανακοινώθηκε μια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στις εταιρείες διύλισης, ώστε να συγκεντρωθούν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και ειδικά συνταξιούχων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρόμοια μεταφέρθηκε και το περσινό μοντέλο, που προέβλεπε μια ειδική ανάθεση από 100 έως 200 ευρώ για συνταξιούχους που δεν είχαν λάβει αύξηση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να προσφερθεί μια επιταγή πριν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτες οικογένειες. Στόχος είναι να επιστρέψει στην κοινωνία το “μέρισμα της ανάπτυξης” και να επιτευχθεί η σύγκλιση με την Ευρώπη σε επίπεδο διαθέσιμου εισοδήματος με μείωση του δημόσιου χρέους.

Όσο για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, είναι απίθανο λόγω του υψηλού κόστους και της αμφιβολίας για σημαντική μείωση των τιμών. Ωστόσο, αποφασίστηκε να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα ταξί και τις υπηρεσίες delivery. Η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση των εισοδημάτων και εστιάζει στην αντιμετώπιση της ανοησίας. Επίσης, η αύξηση των μισθών είναι υψίστης σημασίας, με τον στόχο να φτάσει ο κατώτατος μισθός τα 950 ευρώ έως το 2027.

Όσον αφορά τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν θα αλλάξει η βασική φιλοσοφία της φορολογικής πολιτικής. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οποιεσδήποτε δυνητικές βελτιώσεις θα ληφθούν υπόψη, ειδικά όσον αφορά θέματα οικογενειακού εισοδήματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα