Κοινή πρόταση για τεχνικές βελτιώσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική από την Ελλάδα και τη Γαλλία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση των 9 χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9) στις Βρυξέλλες, όπου κατατέθηκε κοινό πλαίσιο προτάσεων για βελτιώσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, με πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Υπουργός κατέθεσε 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές και τόνισε τη σημασία των δομικών αλλαγών στη νέα ΚΑΠ. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων από την κλιματική κρίση κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρκ Φενό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημερίδας για την «Κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις για την υγεία στην κτηνοτροφία» στο Παρίσι.

Οι υπουργοί αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά σύντομα, ενώ η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον αγροτικό τομέα λόγω κλιματικής κρίσης.

Η Ελλάδα ακολουθεί την ενωσιακή νομοθεσία για την πρόληψη ασθενειών στα ζώα. Συνεργάζεται με άλλες χώρες για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, ενώ δρα ενεργά στην έρευνα και την αναγνώριση των προκλήσεων που προκύπτουν από ασθένειες που μεταδίδονται από διαβιβαστές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα