Κέντρο-Αριστερά: Ο Κασσελάκης στη Στροφή του Πολάκη

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε αντίθεση προς την ιδέα ενός ενιαίου οργάνου κεντροαριστεράς, συμμορφούμενος με την σκληρή γραμμή που υποστηρίζει ο Παύλος Πολάκης. Αυτό αποτελεί ένδειξη του πώς η αντίληψη του να αντιταχθεί στο “Κέντρο” κερδίζει έδαφος στην ηγεσία του κόμματος.

Σε συνέντευξή του μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο κ. Κασσελάκης απέρριψε την ιδέα για ένα τέτοιο μέτωπο, χαρακτηρίζοντάς το ως “ρευστοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέροντας ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα συνηθισμένο κόμμα, υπογράμμισε τη σημασία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη για ένα ρεαλιστικό σχήμα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί για την εξουσία.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι συνεργασίες δημιουργούνται από τη βάση προς την κορυφή και ανέφερε την προσπάθεια της Ελλάδας για ένα ενιαίο όργανο κεντροαριστεράς.

Κατά τη συνέντευξη του, ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για το Κέντρο, αποκαλώντας το “εφεύρεση” και “κατασκευή”. Επίσης, περιέγραψε τους κεντρώους ως “κατοικίδια του συστήματος” που ντρέπονται να παραδεχτούν την εξάρτησή τους από το σύστημα.

Στη συνέχεια, τόνισε πως επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κεντρικό πυλώνα της αντιπολίτευσης.

Συνολικά, η αντίθεση του Κασσελάκη απέναντι στην Κεντροαριστερά έγινε εμφανής λίγες ώρες μετά την έντονη δήλωση του Πολάκη, που αντιτίθεται απολύτως σε τέτοια δομή.

Σε γενικές γραμμές, η στάση του Κασσελάκη υποστηρίζει τη σκληρή γραμμή του Πολάκη και αποτελεί σημαντική απάντηση στη συζήτηση γύρω από την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα