Κεντρική Ομάδα της ΝΔ: Οι Ομάδες Δυσαρέσκειας – Ποιοι Βουλευτές Πιθανόν να Ανακινήσουν το Κλίμα

Προβλέπεται ότι αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσουν να μιλήσουν κατά την πρωινή συνεδρίαση της κεντρικής ομάδας στη Βουλή σήμερα στις 11:00. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα για μια κρίσιμη συνάντηση μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό στην κυβερνητική ομάδα, αναμένεται να ακουστούν αρκετές «αγκυλώσεις» – με διάρκεια τριών λεπτών το καθένα.

Κάθε βουλευτής θα έχει το χρόνο του για να εκφράσει τις απόψεις, τα παράπονα, τις κριτικές και τις αιχμές του για τις ενέργειες του πρωθυπουργού και της ομάδας του.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανησυχία μέσα στη γαλάζια φιλοξενία, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που δεν ήταν θετικό για τη ΝΔ. Η εκστρατεία δεν πέτυχε τους στόχους της στις ευρωεκλογές και ο ανασχηματισμός άφησε αίσθηση απογοήτευσης, με τις αποφάσεις του Μητσοτάκη να φαίνονται πιο συντηρητικές και προσεκτικές.

Πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο Μητσοτάκης θα αναφερθεί ξανά στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, και θα δώσει σαφή μηνύματα για το μέλλον της παράταξης, χωρίς να κινείται προς δεξιά ή αριστερά. Στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών απαιτούν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα επιτεύγματα και μικρότερες καθυστερήσεις.

Ενώ υπάρχει αίτημα για επανασύνδεση με το δεξιό κοινό, ο Μητσοτάκης προωθεί τη διεύρυνση της παράταξης χωρίς να στρέφεται προς τα δεξιά, τα αριστερά ή το κέντρο. Συνεργάτες του σχολιάζουν ότι κάθε φορά που η ΝΔ άνοιξε τα φτερά της, σημείωσε εκλογικές επιτυχίες.

Μέσα στην κεντρική ΟΜΑΔΑ, υπάρχουν ομάδες που εκφράζουν ανησυχία. Κάποιοι μιλούν για «αποϊδεολογικοποίηση» της ΝΔ και επιθυμούν περισσότερη έμφαση στις δεξιές και στην παραδοσιακή, συντηρητική βάση της παράταξης.

Άλλοι κριτικάρουν τη συμπεριφορά των υπουργών που δεν αλλάζουν, ενώ υπάρχουν και άλλοι που αισθάνονται ότι δεν έχουν ευκαιρίες για προαγωγή εντός της κυβερνητικής ομάδας.

Παραμένει να δούμε με πόσο ένταση και με ποιο ύφος θα εκφραστούν οι ανησυχίες των γαλάζιων προς τις κυριότερες επιλογές της κυβέρνησης. Ανάμεσα σε εκείνους που θα πάρουν το λόγο, αναμένεται να είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μάριος Σαλμάς που ζήτησαν πρώτοι τη σύγκληση της ΚΟ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Νότης Μηταράκης σε αναφορά πριν τον ανασχηματισμό, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα