Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νέα ηγεσία και προχωράει [vid]

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά είπε ότι η προεκλογική καμπάνια ήταν ομαδική προσπάθεια. Ο πρόεδρος του κόμματος πήγε παντού σε όλη την χώρα. Η αξιολόγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα γίνει συντονισμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλά στις μεγάλες πόλεις, αλλά είχε προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Σχετικά με την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς χωρίς την ένταξη του ΠΑΣΟΚ. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό στο καταστατικό συνέδριο του κόμματος.

Το ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει σε διάλυση ή δημιουργία νέων κομμάτων. Η ηγεσία είναι νέα και θα προχωρήσει με αυτήν. Σχετικά με την αποπληρωμή του χρέους, η κ. Κεχαγιά αντιτίθεται στην επιλογή για πρόωρη αποπληρωμή.

Για το νέο ινστιτούτο που ανακοινώθηκε, η κ. Κεχαγιά εξήγησε ότι θα δραστηριοποιείται στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, επικεντρώνοντας στην προοδευτική ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας θέματα όπως η μετανάστευση, οι κοινωνικές ανισότητες και η Παλαιστίνη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα