Κασσελάκης: Μετά τις ευρωεκλογές το καταστατικό μας συνέδριο θα έχει χαρακτήρα επανίδρυσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε σε συνέντευξη στη Realnews ότι μετά τις Ευρωεκλογές το καταστατικό συνέδριο του κόμματος θα έχει ριζικό χαρακτήρα ανανέωσης. Επισήμανε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες αλλαγές για να είναι το κόμμα έτοιμο για τη μάχη των ευρωεκλογών. Ωστόσο, εκτός από τις διορθώσεις για την προεκλογική περίοδο, ο στόχος είναι μεγαλύτερες και πιθανώς ριζικές αλλαγές στο κόμμα, με το Καταστατικό Συνέδριο να οδηγεί την προσπάθεια ανανέωσης.

Αναφερόμενος στην αποστολή του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι έχει την εντολή να αναστήσει ένα κόμμα που υπέστη ήττα και στη συνέχεια διαίρεση που το απογύμνωσε από κοινοβουλευτική ισχύ. Την αποστολή αυτή την εμπιστεύτηκαν τα μέλη του κόμματος και οφείλει να την τιμήσει πλήρως.

Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε τη σημασία της καθοριστικής στρατηγικής και θέσης του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό. Μετά τις ευρωεκλογές, το σχέδιο είναι η διεξαγωγή ενός καταστατικού συνεδρίου με χαρακτήρα επανίδρυσης. Όλα τα θέματα θα αποφασιστούν από το Συνέδριο, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης.

Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Οινόραμα το Σάββατο, ο κ. Κασσελάκης προέβη στην εξής δήλωση: «Απαιτούνται πιστώσεις από τον τραπεζικό τομέα. Παρατήρησα ότι λίγες επιχειρήσεις έχουν πιστώσεις από τράπεζες. Τα διαθέσιμα κεφάλαια δεν είναι επαρκή για την ανάπτυξη που απαιτείται. Χρειαζόμαστε μία αγροτική τράπεζα που θα υποστηρίζει τον κλάδο· αυτή είναι μία από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία περιλαμβάνει ολόκληρο τον κλάδο μέσα σε αυτό το πλαίσιο».

δειτε ακομα

δειτε ακομα