Καλαφάτης: «Υποχρέωση των εθνικών κοινοβουλίων να αναλάβουν περιβαλλοντικές δράσεις»

«Η 28η Σύνοδος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) επιβεβαιώνει τη δέσμευση των εθνικών κοινοβουλίων σε περιβαλλοντικές δράσεις, προκειμένου να συμφωνούν με τους παγκόσμιους στόχους για το κλίμα και να ενισχύσουν τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων», επεσήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, σε μια συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U) κατά τη διάρκεια της COP28 στο Ντουμπάι της Η.Α.Ε.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί στρατηγικές δράσεις που στοχεύουν σε μια ανθεκτική στο κλίμα και βιώσιμη ανάπτυξη, δραστική μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Οι επιδόσεις της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα αναγνωρίζονται ως από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην έκθεση “Adaptation Gap 2023”, ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε την ανάγκη για αυξημένη δράση για την προστασία από τις ακραίες κλιματικές συνθήκες, υπενθυμίζοντας τις λέξεις του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε., κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος αναφέρθηκε στην «πιεστική ανάγκη για δράση προστασίας των ανθρώπων και της φύσης».

Στην COP28, τα Κοινοβούλια παίρνουν μέρος, διεκδικώντας τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για κοινοβουλευτικό διάλογο, με στόχο την υποστήριξη επειγουσών προσπαθειών για το κλίμα, τόσο εθνικά όσο και διεθνώς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα