Καϊλή: Δεν έχω σχέση με τα χρήματα

Η Εύα Καϊλή έδωσε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα De Standaard όπου δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της και αποτέλεσαν την αφορμή για τη σύλληψή της σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate.

Η Εύα Καϊλή εξήγησε ότι την πρωινή της σύλληψη, η αστυνομία συνέλαβε αρχικά το σύντροφό της και κατέσχεσε το αυτοκίνητό του. Σε αυτή τη φάση, η αστυνομία δεν της εξήγησε τον λόγο της σύλληψης του συντρόφου της. Η ίδια στείλε τον πατέρα της έξω από το διαμέρισμα και επικοινώνησε με βέλγους ευρωβουλευτές για να βρει πληροφορίες.

Επιπλέον, η Εύα Καϊλή μίλησε για τις συνθήκες κράτησής της στις Φυλακές Χάρεν, καθώς ανέφερε ότι αρχικά δεν της επιτρέπαται να επικοινωνεί με δικηγόρο και ήταν μακριά από την κόρη της για ένα μήνα.

Τέλος, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το Κατάρ, όπου ανέφερε ότι το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία.

Η Εύα Καϊλή εξίστορε την εμπλοκή της με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus, και τόνισε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να είχε εμπλακεί σε αυτές τις δραστηριότητες.

δειτε ακομα