Κ. Μητσοτάκης: Η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση στη Βουλή

Μετά την μικρή ανάπαυλα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στη Βουλή αύριο για την πρώτη μετεκλογική συνάντηση. Σκοπός είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών μαζί.

Αναμένεται ο Μητσοτάκης να ενθαρρύνει τους βουλευτές του με την ομιλία του, προειδοποιώντας τους για τις μελλοντικές προκλήσεις που προκύπτουν. Στην ομιλία του, θα αναγνωρίσει και τα λάθη του σε συγκεκριμένους τομείς και θα ζητήσει αυξημένη ενέργεια από όλους.

Επιδιώκεται με αυτόν τον τρόπο να αποφευχθούν εσωτερικές συγκρούσεις μέσα στο κόμμα, προσφέροντας “μασάζ” στους βουλευτές, προκειμένου να εξαλειφθούν αντιδράσεις και να αποτραπεί η δημιουργία εσωτερικών διαφωνιών που μπορεί να οδηγήσουν σε εσωστρέφεια.

Ερώτημα παραμένει εάν οι βουλευτές θα εκφράσουν ανοικτά ανησυχίες σχετικά με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, αναδεικνύοντας τις απώλειες ψήφων προς άλλα κόμματα στις ευρωεκλογές.

Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή στις 1η Ιουλίου, όπου θα συζητήσουν για ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους νέους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας εντός της εβδομάδας, μετά από προηγούμενες συναντήσεις με άλλα στελέχη της κυβέρνησής του.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τριετία για την υλοποίηση του προγράμματός της, και η πορεία των μεταρρυθμίσεων θα εξετάζεται καθημερινά.

Ενδεικτική είναι η απόφαση για τη φορολόγηση υπερκερδών εταιριών διύλισης, με στόχο τη στήριξη ευάλωτων ομάδων και χαμηλοσυνταξιούχων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα