Ηράκλειο: Ανδρουλάκης, Παπανδρέου και Πάλμε μαζί στα εγκαίνια του μουσείου «Ούλοφ Πάλμε»

Το μουσείο στον Μοχό του Ηρακλείου άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του, την ίδια ημέρα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τη δολοφονία του σουηδού πολιτικού, Ούλοφ Πάλμε, στον οποίο είναι αφιερωμένο. Στα εγκαίνια του μουσείου βρέθηκαν ο γιος του Πάλμε, Γιόακιμ Πάλμε, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γιόακιμ Πάλμε ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες εκλογές και τόνισε την προσήλωσή του στις ιδέες του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη να δοθεί ισχυρή φωνή στον ελληνικό λαό και να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες που υπάρχουν, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε τη σημασία του ΠΑΣΟΚ ως πραγματικής αντιπολίτευσης.

Το μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Πάλμε στην πλατεία του Μοχού, όπου κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές ο γιος του Ούλοφ Πάλμε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι το μουσείο αυτό δείχνει τη σχέση του κρητικού λαού με τα σοσιαλιστικά κινήματα όλου του κόσμου που υποστήριζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιιμπεριαλιστική προσέγγιση. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα αντισταθεί στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στην Κρήτη είναι το πράσινο.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν επίσης τη μουσικοχορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης.

δειτε ακομα