Ηλιόπουλος: Δεν ήταν εύκολο να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει πως η απόφαση να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εύκολη, καθώς υπηρέτησε το κόμμα για πάνω από 20 χρόνια. Καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση διότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, εξηγεί. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η πολιτική εικόνα που σχηματίζεται περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη να δρα ανεξάρτητα, ενώ η αντιπολίτευση είναι σε κρίση και απομάκρυνση.

Επισημαίνει ότι η συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ στον ανταγωνισμό της εξουσίας είναι ανεπαρκής και δεν επιτρέπει τη συζήτηση ενστάσεών. Αναφέρεται επίσης στην “επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα”, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αντιδημοκρατικά. Παρέχει επίσης την αντίθεσή του προς την αναφορά τους ως “αποστάτες”, δηλώνοντας πως παραμένουν πιστοί στις αρχές της αριστεράς.

Σχετικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά τους να αποτελέσουν μια εναλλακτική αντιπολίτευση έναντι του κ. Μητσοτάκη. Τέλος, υπογραμμίζει πως η ονομασία και η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα σχηματιστεί από τους αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με στόχο την έκφραση ενός προοδευτικού αριστερού χώρου στις ευρωεκλογές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα