Ηχητικά αρχεία Τεμπών: Ο Οικονόμου δηλώνει ότι είναι ανατριχιαστικά και απίστευτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τα ηχητικά ντοκουμέντα των διαλόγων του σταθμάρχη με τους συναδέλφους του μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τέμπη. Υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση μας να μην υπάρχει συγκάλυψη και να αποκαλυφθούν όλα στο φως.

Εξέφρασε τη σοβαρότητα των αποκαλύψεων και αναφέρθηκε στη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη διερεύνηση του περιστατικού και στην παραίτηση του τέως υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Υπογράμμισε ότι οι συμπεράσματα της επιτροπής θα συμπληρώσουν την έρευνα της Δικαιοσύνης και δεν θα την υποκαταστήσουν.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Τα δύο ζητήματα που αναδείχθηκαν από το ηχητικό ντοκουμέντο
Τραγικό συμβάν

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι από την τραγωδία αναδείχθηκαν δύο ζητήματα. Πρώτον, η τεχνολογική πρόοδος θα μπορούσε να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό την τραγωδία, αλλά δεν είχε επιτευχθεί ακόμα. Δεύτερον, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού παρουσίασε προβλήματα, καθώς ένας άνθρωπος χωρίς εμπειρία τοποθετήθηκε σε μια θέση ευθύνης.

Όσον αφορά την πιθανότητα επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην πολιτική σκηνή, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι αυτό εξαρτάται από τους ψηφοφόρους του. Η προτεραιότητα του κόμματος είναι να δώσει απαντήσεις στην κοινωνία και να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν επαρκώς.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό και τις προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ. Υπάρχουν 58 εκκρεμείς προσλήψεις σταθμαρχών, που δείχνουν τις καθυστερήσεις του συστήματος του ΑΣΕΠ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα