Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για τον Απόστολο Λύτρα: Η υπόθεση και η υποκριτική επέμβαση του Άρειου Πάγου [vid]

Σήμερα το πρωί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εστίασε στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, εκφράζοντας την άποψή της για την επέμβαση του Άρειου Πάγου, την οποία χαρακτήρισε ως υποκριτική. Η ηγέτιδα της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε την έμφυλη βία και την κακοποίηση, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάσταση.

Σε μια συνέντευξή της στην εκπομπή του Mega “Κοινωνία Ώρα MEGA”, είπε: “Υπάρχει μία τρομακτική υποκρισία γύρω από την έμφυλη βία και την κακοποίηση. Φωτίζεται μία υπόθεση όπου δράστης και θύμα είναι δύο δικηγόροι”.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παράβασης των περιοριστικών μέτρων από τη σύζυγο του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η υποχρεωτική επαφή αποτελεί πηγή ανασφάλειας για το θύμα.

“Όταν υπάρχει ένα καθεστώς επιδίωξης επαφής, είναι μια συνθήκη ανασφάλειας για το θύμα”

Προκείμενου να τονίσει την ανάγκη για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, επισήμανε: “Η γυναικοκτονία είναι δολοφονία με ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Όταν αφαιρείται η ζωή ενός ατόμου εξαιτίας του φύλου του από κάποιον με εξουσία, τότε πρόκειται για γυναικοκτονία”. Εκφράζοντας την αντίθεσή της στην υποτίμηση του θέματος, πρόσθεσε: “Χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη νομική προστασία, χωρίς όμως να υπονομεύουμε το κράτος δικαίου”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα