Η Ζέτα Μακρή μιλά για τους 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών: Τον Σεπτέμβριο στις θέσεις τους

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σχολίασε τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στα σχολεία με τους 10.000 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών και τον έμφαση στην ειδική αγωγή, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στον αριθμό αυτό, τόνισε: “Πρόκειται ίσως για το υψηλότερο νούμερο που έχει σημειωθεί, και θα καλύψει κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ειδική αγωγή».

Όσον αφορά την ειδική αγωγή, επεσήμανε ότι “οι διορισμοί θα είναι περισσότεροι φέτος, λόγω της ευαισθησίας του θέματος“, ενώ πρόσθεσε ότι “θα υπάρξουν πολλαπλασιασμοί σε ειδικούς εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό“.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φέτος δεν θα προσληφθούν μόνο κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, αλλά και άλλες ειδικότητες που απαιτούνται στην ειδική αγωγή.

Προσθέτοντας, σχολίασε: “Οι διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι πενταπλάσιοι αυτή τη χρονιά, ενώ ίσως να φτάσουν τους 5.000 και στη δευτεροβάθμια. Η κατανομή αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες“.

Πως θα γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών

Όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσουν οι νεοδιορισμένοι στις τάξεις, η κ. Μακρή ανέφερε: “Τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα βρίσκονται στις θέσεις τους“.

Εξηγώντας τη διαδικασία επιλογής από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, ανέφερε ότι γίνεται με βάση τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών, και ότι οι προσληφθέντες προέρχονται από ελεγμένες λίστες.

Επισημάννοντας: “Δεν καλύπτονται όλα τα κενά, αλλά καλύπτονται σημαντικά, με κάποιους εκπαιδευτικούς να διορίζονται μόνιμα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην ειδική αγωγή, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη“.

Τέλος, υπογράμμισε: “Οι διορισμοί δεν καλύπτουν μόνο τις θέσεις που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης, αλλά είναι περισσότεροι από τα κενά. Είναι αποτέλεσμα συνεκτικής συνεργασίας του υπουργού μας με τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης“.

δειτε ακομα

δειτε ακομα