Η Συμφωνία των Πρεσπών και η σημασία για την Ελλάδα

Εδώ και καιρό έχουμε τις διαφωνίες μας με το VMRO των Σκοπίων και τον αλυτρωτισμό που υποτίθεται ότι καλλιεργούν. Προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι δεν αποτελούν απειλή, αλλά αντίθετα προσπαθούσαν να αποκτήσουν αναγνώριση παντού.

Η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ισχυρό στρατό και το έδαφός της είναι μικρότερο από το δικό μας. Ο αλυτρωτισμός είναι περισσότερο θέμα μικρών ομάδων, παρά της κυβέρνησης τους.

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει αντίπαλους, αλλά πρέπει να ακούσουμε όλες τις απόψεις. Η αστάθεια στη Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις για όλους μας, οπότε είναι σημαντικό να στηρίξουμε τη σταθερότητα της χώρας.

Οι αντιφάσεις δεν βοηθούν σε τίποτα, και είναι σημαντικό να προσέξουμε τις εξελίξεις. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να διασφαλίσουμε το εθνικό μας συμφέρον, συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών που κάνουμε με τις γειτονικές μας χώρες.

Ας μην ξεχνούμε τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 για το Σκοπιανό και ας εστιάσουμε στην ουσία και όχι σε θέματα ονοματολογίας. Η σταθερότητα είναι καίρια για την ειρήνη και την ασφάλεια όλων μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα