Η πρόταση για εκλογές Προέδρου απορρίφθηκε – Κασσελάκης: Εκδηλώθηκε η αλήθεια

Μετά από τέσσερις ημέρες έντονων πολιτικών εντάσεων και έντονων συγκρούσεων μεταξύ ανώτερων στελεχών του κόμματος, που κορυφώθηκε με μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών του, το Συνέδριο απέρριψε την πρόταση για εκλογή προέδρου.

Η πλειοψηφία των μελών του Συνεδρίου ψήφισε υπέρ της συμβιβαστικής πρότασης των Σ. Φάμελλου-Γ. Τσίπρα και Ν. Παππά να μην διεξαχθούν εκλογές για πρόεδρο. Με την έναρξη της ψηφοφορίας και τη διακοπή της live μετάδοσης του Συνεδρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης αντιληφθεί ότι η πλειοψηφία εξέφρασε την αντίθεσή της λέγοντας: “Τέλος, δεν θα υπάρξουν εκλογές, η αλήθεια αποκαλύφθηκε”.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Όλγας Γεροβασίλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του ζήτησε για σαφείς λύσεις και απελευθέρωση, με εκλογές στις 10 Μαρτίου.

“Αγαπητέ Στέφανε, κατά την αρχική σου ομιλία είπες ‘βρείτε μου αντίπαλο για να παλέψουμε’. Αν αναιρέσεις αυτή τη δήλωση, μπορούμε να τερματίσουμε εδώ. Διαφορετικά, δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Θα περιμένω”, ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Συνέδριο.

«Δεν υπάρχουν ‘λευκές επιταγές’ στην αριστερά. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι πρέπει να αναθεωρήσει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ ανέκαμψα στο γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, σχολίασε: «Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, καταλαβαίνεις τι είπας, οπότε πραγματοποίησέ τες μόνος σου για να δούμε τι θα συμβεί. Κρατώ σταθερά σε αυτό που είπα».

«Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν βλέπω λόγο να διεξαχθούν εκλογές», απάντησε ο κ. Κασσελάκης. Ακολούθησε η ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση για εκλογή προέδρου.

Προηγήθηκε η ομιλία του Κασσελάκη ο οποίος επεσήμανε ότι κατανοεί την αυτοθυσία των υποστηρικτών που συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία, και επισήμανε ότι «Δεν μπορώ να γίνω πρόεδρος υπό πίεση χρονικών περιορισμών. Μπορώ να γίνω πρόεδρος την 10η Μάρτη με προοπτική εθνικών εκλογών».

«Αναλάβετε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά σας χέρια», ήταν το σύνθημα. Ναι, αλλά με ελεύθερα χέρια, όχι δεμένα. Απελευθέρωση τώρα για ό,τι σας ενδιαφέρει πραγματικά. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Σαφείς λύσεις».

Ο κ. Κασσελάκης κριτικάρισε την εσωκομματική αντιπολίτευση, καταλήγοντας ότι κάποιοι έχουν ως ατζέντα την αποτυχία. «Πώς θα μπορούσα να παραμείνω πρόεδρος υπό τις παρούσες συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από αποφάσεις για αναβολή εκλογών με σκοπό να διατηρήσω τη θέση μου. Χθες βράδυ μπήκα συναισθηματικά αλλά διοικητικά. Πώς μπορώ να παραμείνω ευθυγραμμισμένος;», υπογράμμισε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος πρότεινε να ψηφιστεί από το Συνέδριο το εξής: δεν χρειάζεται να διεξαχθούν νέες εκλογές, το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο και να προχωρήσει σε αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.

Η Όλγα Γεροβασίλη αντέδρασε ζητώντας από τον Στ. Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές.

«Αν αναιρέσεις τη δήλωση ‘βρείτε μου αντίπαλο’, τελειώνουμε εδώ. Ανέστησα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν κάποιος πιστεύει ότι λάβει ‘λευκή επιταγή’, κάτι δεν κατανοεί καλά. Στέφανε, αν θες εκλογές σε 10 ημέρες, κάν’ τες μόνος σου για να δεις τι θα προκύψει. Διαφορετικά, δεν θα παραβιάσω το καταστατικό».

δειτε ακομα

δειτε ακομα