Η Νέα Δημοκρατία επικροτεί την εξέλιξη στην ΕΕ με την εκλογή του Ρουσόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη χαρά της για την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, βουλευτή της Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργού, στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που καταλαμβάνει αυτή τη θέση στον οργανισμό που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια από μεγάλους ηγέτες της Ευρώπης, όπως οι Ουίνστον Τσώρτσιλ, Κόνραντ Αντενάουερ, Πωλ Ρεινό, Μωρίς Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλι, Ρειμόντ Αρόν, Άντονι Ήντεν και Φρανσουά Μιτεράν.

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει επίσης ότι η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για την Παράταξή της και την Ελλάδα, καθώς πιστεύει ότι η χώρα έχει υπερβεί την εποχή της κρίσης. Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του.

Η εκλογή έγινε ομόφωνα από τους 612 βουλευτές των 46 χωρών-μελών, καθώς και από όλες τις πολιτικές ομάδες του Συμβουλίου: Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

δειτε ακομα

δειτε ακομα