Η Νέα Αριστερά: Ποιοι είναι και ποιους στόχους επιδιώκει

Σε μια συγκέντρωση όπου συμμετείχαν 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκατοντάδες μέλη της Ομπρέλας και των 6+6, ο νέος επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ανακοίνωσε τους στόχους του σχηματισμού.

Η Νέα Αριστερά θα δώσει την πρώτη κοινοβουλευτική μάχη της με το φορολογικό νομοσχέδιο, στέλνοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για την ανακοίνωση της συγκρότησης της Νέας Αριστεράς.

Οι στόχοι τους εστιάζουν στη δημιουργία ενός προοδευτικού κινήματος, τη δράση και τον αγώνα ενάντια στην απογοήτευση και την ανάθεση, ενώ εκφράζουν και τη φιλοδοξία να δώσουν απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αναλάβουν ρόλους κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η Νέα Αριστερά θα αντιπαλεύσει τη Νέα Δημοκρατία, αντί για ανταγωνισμό και κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι “11” βουλευτές που αποχώρησαν είναι οι  Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα