Η κυβέρνηση επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις

Οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις, η επιστολική ψήφος και ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, προχωρούν αυτήν την εβδομάδα, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί την ακρίβεια της κατάστασης και να είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα για να την αντιμετωπίσει.

Σήμερα, η επιστολική ψήφος συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, μια ιστορική μεταρρύθμιση όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, που προωθεί τη συμμετοχή όλων των πολιτών στις εκλογές και λειτουργεί ως αντίδοτο στην αποχή.

Η επιστολική ψήφος αποτελεί συνέχεια του ν.4648/2019, ο οποίος εξασφάλιζε ότι οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν από τη χώρα κατοικίας τους, έστω και με περιορισμούς.

Σημαντική αλλαγή αποτελεί το γεγονός ότι πλέον δεν θα δημιουργούνται εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό (πρεσβείες, προξενεία κλπ) και όλοι οι ομογενείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να δηλώσουν τη χρήση της επιστολικής ψήφου μέσω πλατφόρμας.

Τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην επιστολική ψήφο θα τονίσει ίσως ο πρωθυπουργός με την παρουσία του στη Βουλή την Τρίτη, ενώ το πρωί θα γίνει αναφορά στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι η εφαρμογή των μέτρων θα οδηγήσει σε μείωση 10-20% στις τιμές του βρεφικού γάλακτος.

Σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: “Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας, ένα πρόβλημα που είναι κατά ένα μέρος εισαγόμενο αλλά οφείλεται και σε διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής αγοράς”.

Άλλες πηγές αναφέρουν: “Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε τα πάντα, καθώς έχουμε ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο χρήζει δυναμικής αντιμετώπισης και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που στηρίζεται σε 3 άξονες”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα