Η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στα μετρήσιμα αποτελέσματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο που θα εστιάζει σε έξι συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας και αναμένεται να παρουσιαστεί με έμφαση στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Η προσπάθεια είναι να δοθεί περισσότερη προσοχή σε καθημερινά θέματα που επηρεάζουν τους πολίτες. Όπως αναφέρει μια πηγή της κυβέρνησης, τα “μεγάλα” έργα είναι σημαντικά, αλλά ο κόσμος θέλει να δει αλλαγές στην καθημερινή του ρουτίνα.

Ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά θέματα με ένα σχέδιο που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025. Έχουν οριστεί έξι τομείς προτεραιότητας – Εργασία, Υγεία, Ανάπτυξη, Παιδεία, Μεταφορές-Υποδομές και Οικογένεια – όπου θα καθοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι. Για παράδειγμα, στον τομέα της Υγείας έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης σε νοσοκομεία και προγραμματίζονται προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Επιπλέον, προγραμματίζεται η αντικατάσταση 900 νέων λεωφορείων έως το τέλος του 2025.

Η κυβέρνηση δείχνει τη σημασία που δίνει σε αυτούς τους τομείς με τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε υπουργεία όπως της Ανάπτυξης, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Υγείας. Επιπλέον, υπάρχει σχεδιασμός για επίσκεψη και στα υπουργεία της Παιδείας και της Οικογένειας.

Οι νέοι πολίτες δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά επηρεάζουν πολλούς τομείς που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση. Το ΤΕΚΑ, που ονομάζεται και “ταμείο των νέων”, είναι ένα από τα κύρια θέματα που έθιξε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας. Οι ασφαλισμένοι έχουν μέση ηλικία 23 ετών και είναι πάνω από 280.000. Επιπλέον, τα υπουργεία Παιδείας και Οικογένειας αποτελούν σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος για τη νέα γενιά.

δειτε ακομα

δειτε ακομα