Η Κυοφορία σε Κίνηση στην Προοδευτική Πολιτική Σκηνή

Ας πούμε λίγα λόγια για τη δύσκολη φάση που διανύει η ευρύτερη Αριστερά και Κεντροαριστερά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκανε πίσω. Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα, δείχνοντας αποφασιστικότητα εντός του κόμματός του. Παρόλα αυτά, και οι δύο παραμένουν μέλη βασικών οργάνων και θα συναντηθούν ξανά στις συνεδριάσεις. Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές βουλευτών που ζητούν διαδικασία εκλογής προέδρου, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μείωση τόσο σε ψήφους όσο και σε αριθμούς. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αισθάνεται περήφανος γι᾽ αυτήν την αλλαγή, ενώ τονίζει τη σημασία της ομαδικής απόφασης. Παρά τη μείωση, το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα. Ωστόσο, οι δύο αυτοί φορείς συγκεντρώνουν περίπου το 28% των ψήφων.

Η ενδεχόμενη ένωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ απαιτεί πολλές διαδικασίες και χρόνο. Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει αντίθεση προς τις απόψεις του Ανδρουλάκη, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι ασαφής, αναμένοντας τη σύγκλιση των κομμάτων.

Ο Ρόλος του Τσίπρα

Ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για ενοποίηση. Άλλοι παρατηρούν τις εξελίξεις με ενδιαφέρον. Ο Τσίπρας εμπλέκει και τη Νέα Αριστερά στο παιχνίδι, προκαλώντας ανακατωμένα νερά. Η κριτική προκαλεί συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα