Η κόντρα των πρώην πρωθυπουργών: Τι θα ακολουθήσει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Ο Σαμαράς εξακολουθεί να είναι μέλος του Κοινοβουλίου, ενώ ο Καραμανλής έχει αποσυρθεί πολιτικά. Αυτή η κατάσταση προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία, που αναζητούν λύσεις για το μέλλον.

Συζητούν τις επιθέσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών και προσπαθούν να προβλέψουν τι θα ακολουθήσει. Το πρωθυπουργικό γραφείο απορρίπτει τις “διαρροές” και τις αντιπαραθέσεις, ανησυχώντας για το κλίμα.

Υπάρχουν κρυμμένες ανησυχίες: πρώτον, για τον τόνο του Σαμαρά προς τον Μητσοτάκη και δηλώσεις για εθνικά θέματα.

Η “εξέγερση” των πρώην θα συνεχιστεί, με διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Σαμαράς εμφανίζεται ενεργός, ενώ ο Καραμανλής έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για “μεγάλα αξιώματα”. Ποιες συμμαχίες θα σχηματιστούν; Ποιοι θα είναι οι πολιτικοί προορισμοί; Αυτό είναι το ερώτημα.

Το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ προκάλεσε ανησυχίες. Οι Σαμαράς και Καραμανλής υποστήριξαν τις παραδοσιακές αξίες. Είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις και στρατηγικές, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών δεν έχουν τέλος. Ο Παύλος Μαρινάκης δεν έκανε σχόλια, αλλά έγιναν αναφορές σε στρατηγικές και εθνικά συμφέροντα.

Άλλα στελέχη της ΝΔ ανταποκρίθηκαν. Υπογράμμισαν τη σημασία μιας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής. Τονίστηκε η ανάγκη διαλόγου με την Τουρκία και προειδοποιήθηκε για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δε βλέπει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει την άποψή της για τους πρώην πρωθυπουργούς με ειρωνικό τρόπο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα