Η κίνηση της Όλγας Γεροβασίλη και η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι με την ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε τη σύγκληση των κομματικών οργάνων και έθεσε υπό αμφισβήτηση τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτή η κίνηση είχε την έγκριση, αν όχι την ενθάρρυνση, του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε δημόσια τον Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος, γεγονός που προκάλεσε την ανακοίνωση της Γεροβασίλης.

Πηγές κοντά στην αντιπρόεδρο δήλωσαν ότι δεν είχε συζητήσει με κανέναν μέσα στο κόμμα τις ανησυχίες της για την πρωτοβουλία του Κασσελάκη. Μόνο με τον Τσίπρα. Οι συνομιλητές του Τσίπρα τον περιέγραφαν ως ανήσυχο με την κατάσταση στο κόμμα και τις ενέργειες του Κασσελάκη που θέτουν σε αμφισβήτηση την ταυτότητα του κόμματος.

Η αποστολή ερωτηματολογίου στη βάση του κόμματος ανησύχησε πολλούς, καθώς μπορούσε να ερμηνευτεί ως έγκριση για αλλαγές στο κόμμα. Έντονες ανησυχίες δημιουργήθηκαν στο περιβάλλον του Κασσελάκη, με κατηγορίες για χρηματοδότηση από τον Μητσοτάκη και άλλα θέματα. Το περιστατικό συμπύκνωσε ανησυχίες των συνεργατών του Τσίπρα σχετικά με την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα