Η Ήττα του Αλέξη Τσίπρα: Τι Συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν είναι γνωστό ποια ήταν η πιο αναίσθητη ήττα του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά σίγουρα η χτεσινή του ήττα από τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν ιδιαίτερα καταστροφική. Βρέθηκε σε μια δύσκολη θέση μέσα στο Σύριζα και έχασε ακόμα και το κόμμα που είχε κληρονομήσει από τον Αλέκο Αλαβάνο.

Ο Κασσελάκης ανέλαβε την προεδρία της αντιπολίτευσης και με δραστηριότητές του αντιπροσώπευσε το πνεύμα του πατέρα του. Οι εσωτερικές διαμάχες συνέχισαν χωρίς ανακούφιση, και η παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη ήταν ένα αλλαλαγήματικό μήνυμα για τον Τσίπρα να διαχωρίσει την πορεία του από την παλαιά ηγεσία.

Τα τελευταία γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως ο Τσίπρας ακολουθεί μια προκαθορισμένη διαδικασία εκκαθάρισης, που ξεκίνησε με την ανακοίνωση παραίτησής του, αλλά όχι και με την εγγύηση του μέλλοντός του.

Ο Κασσελάκης καθιστά σαφές ότι η παράταξή του δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση προς τον Τσίπρα και την παλιά ηγεσία. Η ασυμφωνία είναι καθαρή και εξέφρασε την ανάγκη για νέα κατεύθυνση.

Οι αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν εγγυώνται μια πιο εποικοδομητική μελλοντική πορεία. Ο Κασσελάκης αποδεικνύει ότι δεν έχει την πολιτική σταθερότητα για να ηγηθεί σε ένα κόμμα που αναζητά την επιρροή σε έναν διχασμένο χώρο.

Αν το συνέδριο αυτό μείνει στην ιστορία, θα είναι γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης καταδίκασε τον Αλέξη Τσίπρα σε μια πολιτική απόσυρση, παρόμοια με αυτήν του Αλέκου Αλαβάνου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα