Η φρεγάτα “Ασπίδες” και η ελληνική συμμετοχή για τα εθνικά συμφέροντα

Η Ελλάδα αναλαμβάνει έναν ενεργό ρόλο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τη φρεγάτα “Ύδρα” να αποπλέει για να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Eunavfor Aspides» προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μετά από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζει τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Κατάρ στη διαμεσολάβηση για την ειρήνη στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Δένδια, η συμμετοχή της φρεγάτας και η διοίκηση του επιχειρησιακού στρατηγείου από Έλληνα διοικητή εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα, ως ηγέτιδα ναυτιλιακή δύναμη, θέτει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών, προκειμένου να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα