Η δημιουργία Σχολής Αστυνομικών στην Καστοριά ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε σήμερα από την όμορφη πόλη της Καστοριάς το σχέδιο να δημιουργηθεί μια Σχολή Αστυνομικών.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, δήλωσε ότι “η λειτουργία της σχολής προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο του 2025“. Η Σχολή αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 500 υποψήφιους αστυνομικούς και θα στεγαστεί στο παλιό Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας, μέσα στην πόλη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ευχή να “δώσει ζωή η Σχολή σε μια δύσκολη περίοδο για την πόλη, ενισχύοντας την οικονομία και τον πολιτισμό της“. Τέλος, εκφράζοντας αισιοδοξία, πρόσθεσε: “Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε για τα εγκαίνια της Σχολής στην Καστοριά”.

Το Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας ανήκει στο ΕΒΕ Καστοριάς και θα υποστεί μετατροπές για να φιλοξενήσει τη Σχολή. Οι εργασίες θα γίνουν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την ΑΝΚΟ Κοζάνης να αναλαμβάνει την τεχνική πλευρά.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Μπουλούμπασης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Σπανούδης.

Προηγήθηκε επίσης σύσκεψη με συμμετοχή αρμοδίων από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργία της Σχολής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα