Η απάντηση του Φλωρίδη σχετικά με τις κατηγορίες των ποινικολόγων ότι ο νέος νομικός κανονισμός θα επιβαρύνει τις φυλακές

Στις αντιδράσεις των ποινικολόγων ότι η χώρα γίνεται μία μεγάλη φυλακή απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ. “Ο νέος νομικός κανονισμός δίνει τη δυνατότητα σε όλους να καταλάβουν ότι αν διαπράττουν κάποιο αδίκημα, θα καταλήξουν στη φυλακή,” τόνισε.

“Το πλαίσιο που δημιουργούμε επιτρέπει στα θύματα να ξεκινήσουν να μιλούν. Δεν είναι ότι η κοινωνία έγινε ξαφνικά βίαιη. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να προστατεύουμε εκείνους που αποκαλύπτουν περιστατικά βίας, όπως για παράδειγμα γιατρούς που ήταν εκτεθειμένοι σε αγωγές,” επεσήμανε ειρωνικά ο υπουργός.

“Με την παλιά νομοθεσία καταδικάζονταν ελαφρά έγκλημα. Αν θέλουν να ελαφρύνουν το βάρος στις φυλακές μπορεί να γίνει με ατομα με μικρότερες ποινές,” εξήγησε αναφέροντας το παράδειγμα της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη. “Ο πρωθυπουργός μας κάλεσε και μας είπε ότι δεν θέλει να ξαναακούσει τα ίδια. Κάτι δεν πάει καλά,” και πρόσθεσε “ενισχύσαμε το αυστηρό νομικό πλαίσιο για την αθλητική βία. Έκλεισαν τα γήπεδα και τα άνοιξαν ξανά μετά από δύο μήνες και πραγματοποιήθηκε το καλύτερο πρωτάθλημα,” ολοκλήρωσε.

Για τη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για οικογενειακή βία, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι θα δικαστεί βάσει των υφιστάμενων νομικών πλαισίων, αναφέροντας ως παράδειγμα περίπτωση άνδρα που χτύπησε τη γυναίκα του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών χωρίς αναστολή και να ξεκινά αμέσως την κράτησή του.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι “υπάρχει έλλειψη επαφής με τις εξελίξεις. Προσπαθούν να εξηγήσουν τα πράγματα του 21ου αιώνα χρησιμοποιώντας συνταγές του 20ου αιώνα. Αυτό τους οδηγεί στην πολιτική περιθωριοποίηση γιατί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με την κοινωνία.”

Σχετικά με την αναφορά του Στ. Κασσελάκη για “μαύρα” χρήματα και το ενδεχόμενο αυτομάτου ελέγχου, είπε ότι αν υπάρχουν στοιχεία μπορεί να γίνει έλεγχος αλλά όχι με γενικές αναφορές. “Κανείς δεν γνωρίζει ποιος στοχεύει μια τέτοια γενική αναφορά και ποιο είναι το κίνητρο,” σχολίασε και πρόσθεσε “οι μέχρι τώρα ενέργειες δείχνουν απομακρυνση από τα πρόσωπα και τις πολιτικές του παρελθόντος.”

Καταλήγοντας, σε ερώτηση για τα “μαύρα” χρήματα στα κόμματα, του ο ίδιος απάντησε ότι ποτέ δεν υπήρξε ταμίας κόμματων, ενώ για το κλείσιμο της εφημερίδας “Αυγή” εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι αυτό “βλάπτει τη δημοκρατία.”

δειτε ακομα

δειτε ακομα