Η αντιπαλότητα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ έχει φτάσει στο άκρο

Ένα παράδοξο αντιστρέφει τους ρόλους στην πολιτική σκηνή, με την αντιπολίτευση, ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να αναλαμβάνουν “άμυνα” αντί για “επίθεση”, είτε λόγω εσωτερικών εξελίξεων, είτε λόγω αλλαγής θέσης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως στην περίπτωση των μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται αυτοστιγμεί στα εσωτερικά του, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης λόγω της αλλαγής στάσης σχετικά με τη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Στην περίπτωση της Χαριλάου Τρικούπη και του Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορούνται για την αλλαγή θέσης σε ευαίσθητο θέμα όπως αυτό των ιδιωτικών Πανεπιστημίων λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, υπογραμμίζει την ανάγκη ταχείας δράσης σε θέματα που επιλύονται με νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την προσέγγιση της κυβέρνησης σε θέματα μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει τη στάση του κόμματος για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναδεικνύοντας το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα