Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τις συζητήσεις ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν

Η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση για τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από τη συνάντησή τους στις 7 Δεκεμβρίου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα γίνει ανασκόπηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας, με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ προβλέπεται επίσης ανταλλαγή ιδεών για τις τρέχουσες περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, καθώς και υπογραφή συμφωνιών και συνεννοήσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, και με την ευκαιρία της Πέμπτης Συνάντησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οι δύο ηγέτες θα ανασκοπήσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, θα συζητήσουν τις ευκαιρίες για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Τέλος, η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα υπογραφούν συμφωνίες και συνεννοήσεις με στόχο την ενίσχυση της νομικής υποδομής των διμερών σχέσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα