Η Ακρίβεια επηρεάζει την Κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη

Η κατάσταση στην χώρα φαίνεται να πηγαίνει από άσχημα σε χειρότερα, σύμφωνα με μια έρευνα της Metron Analysis για το Mega Channel. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο ζήτημα σήμερα, ενώ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει τις ανησυχίες των πολιτών για την πολιτική κατάσταση. Η Νέα Δημοκρατία βιώνει μείωση στην υποστήριξή της, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επωφελούνται από αυτήν την κατάσταση.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι η χώρα πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση. Η έλλειψη ακρίβειας συνιστά σοβαρό πρόβλημα, ενώ η υποστήριξη προς την κυβέρνηση βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα, με μόλις 27% θετικές αξιολογήσεις.

Παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποστεί μειώσεις στη δημοτικότητά του, φαίνεται ότι διατηρεί την υποστήριξη των πολιτών. Οι θετικές αξιολογήσεις για τον πρωθυπουργό είναι υψηλότερες από αυτές της κυβέρνησής του και του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία για τη ρευστότητα του πολιτικού συστήματος, ενώ μετά τις ευρωεκλογές και τα εσωκομματικά γεγονότα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μόνο το 23% θεωρεί ότι υπάρχει σταθερότητα στον πολιτικό χώρο.

Συνολικά, η πολιτική εικόνα είναι αβέβαιη και μπορεί να εξελιχθεί δραματικά στο μέλλον, καθώς οι πολίτες δείχνουν ανησυχία και διαφορετικές προτιμήσεις στο πολιτικό σκηνικό.

δειτε ακομα

δειτε ακομα