Ο Μαραντζίδης φέρνει αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Νίκος Μαραντζίδης ανέλαβε να βοηθήσει στον σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης έχει γράψει άρθρα στην «Καθημερινή», εργαστεί για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα και έχει ασκήσει κριτική στην αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσο μεγαλύτερος γίνεται ο ρόλος του στην επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερες αντιδράσεις προκαλεί από αριστερούς. Στα έργα του ενδιαφέρεται για την ελληνική πολιτική και τις κοινωνικές ταυτότητες. Οι κατηγορίες που έχουν απευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνουν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ανανέωση στην ηγεσία του και ότι οι φρέσκες και χαρισματικές προσωπικότητες του κόμματος μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Πολλοί αντιδρούν ανοιχτά κατά του καθηγητή, και αν υπάρξει δεύτερη συντριπτική ήττα στις εκλογές του Ιουνίου, μπορεί να είναι το αντικείμενο περαιτέρω κριτικής.

δειτε ακομα