Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική

Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές ως μια ήττα της απλής αναλογικής στρατηγικής, ο εξάδελφός του Γιώργος Τσίπρας ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της απλής αναλογικής.

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Θα την επαναφέρουμε (σημειώνοντας ότι) το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω». Κατά τον ίδιο, είναι προτιμότερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αυτό αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν.

Ο Γιώργος Τσίπρας περιέγραψε ως «καθυστέρηση» το γεγονός ότι ορισμένα κόμματα δεν υποστηρίζουν αυτήν την προοπτική και κατηγόρησε τα κόμματα της αριστεράς, με πρώτο το ΚΚΕ, ότι «έκαψαν» την απλή αναλογική.

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Η ΝΔ αντέδρασε, λέγοντας πως «Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμα και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα». Επιπλέον, η ΝΔ επισήμανε πως η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

δειτε ακομα