Γιατί ο ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στις δημοσκοπήσεις

Η κατάσταση του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι σίγουρα πρωτόγνωρη. Παρά τις ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες, τα πολλά λάθη του κρατάνε το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά που δεν του επιτρέπουν να έχει κύρος στην πολιτική σκηνή.

Αν και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις συνέπειες δύσκολων αποφάσεων, ο λαός δεν βρίσκει ακόμα έκτακτους λόγους να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Η κρίση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει ούτε το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να βρίσκεται σε δεύτερη θέση σε ορισμένες έρευνες, αλλά και αυτό οφείλεται στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ παρά στην αύξηση του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα είναι πότε το ΠΑΣΟΚ θα βρει τον δρόμο της ανάκαμψης σε μια ευνοϊκή πολιτική συγκυρία. Με τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, πολλοί αναρωτιούνται εάν θα μπορέσει ποτέ να ανακτήσει την προηγούμενη δύναμή και την πολιτική ταυτότητά του.

Η μάχη στις ευρωεκλογές θα είναι κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ, καθώς μπορεί να δώσει μια νέα ευκαιρία ή να επισημάνει τα προβλήματά του. Η ευθύνη για αυτό θα πρέπει να αναληφθεί συλλογικά, με προοπτική που βασίζεται σε ιδέες και όχι σε εσωκομματικές διαμάχες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα