Γιάννης Βρούτσης: Η Ελλάδα θα έχει το πιο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας στα γήπεδα από τις 7 Μαρτίου

Στην εκπομπή “Δεκατιανοί” στο Skai Radio, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για την εφαρμογή του Νόμου 5085/2024 για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ο οποίος εγκρίθηκε στη Βουλή με ευρεία συναίνεση.

Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, επισημαίνοντας ότι από τις 7 Μαρτίου η χώρα θα διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας στην Ευρώπη, με υψηλής ανάλυσης κάμερες. Επιπλέον, ανέφερε ότι από τις 9 Απριλίου, με την εφαρμογή των μέτρων ταυτοπροσωπίας, θα γνωρίζουμε την ταυτότητα κάθε προσώπου που εισέρχεται στα γήπεδα. Τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί γιορτή και να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης συμφωνεί με αυτή την κίνηση.

Αναφερόμενος στη φημολογούμενη παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε τη στήριξή του στις διοικητικές κυρώσεις με στόχο την πρόληψη παραβατικής συμπεριφοράς και την προστασία των φιλάθλων, χωρίς να παρεμβαίνει στον πυρήνα του ποδοσφαίρου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αστυνομίας στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων, εκφράζοντας πεποίθηση ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος θα οδηγήσουν στη μείωση της ανάμειξης της αστυνομίας στο μέλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε στο άνοιγμα του ΟΑΚΑ από τον ερχόμενο Απρίλιο, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία της Κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποκατάσταση του σταδίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα