Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι άνθρωποι που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν αναρχικοί, αλλά μπράβοι της νύχτας. Στη συνέχεια, αποχώρησε από το νοσοκομείο.

όμα, ο ίδιος επεσήμανε πως η επίθεση ήταν οργανωμένη και οι δράστες φαινόταν σαν επαγγελματίες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η επίθεση βιντεοσκοπήθηκε από τους δράστες. Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μήνυμά του στο Twitter, καταδίκασε την επίθεση και αναφέρθηκε στους δράστες ως «μπράβους της νύχτας» και στο παρακράτος που δεν θα αφήσουν να τους διχάσει. Εξάλλου, ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και τους υποστηρικτές του. Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 επιβεβαίωσε την επίθεση και ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα./2021), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τον κ. Βαρουφάκη και εκφράζει τη βαθιά του αγανάκτηση για το περιστατικό. Επιπλέον, ο υπουργός ενημέρωσε τον Διοικητή της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση και ζήτησε να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην έρευνα του περιστατικού και στη σύλληψη των δραστών».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα 20 ατόμων στο εστιατόριο «Γιάντες», ενώ βρισκόταν εκεί με άλλα 15 άτομα. Οι δράστες του επιτέθηκαν στον Βαρουφάκη φωνάζοντας προσβλητικά συνθήματα και τον χτύπησαν με κλωτσιές, ενώ τον έριξαν στο δρόμο. Μετά την επίθεση, αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο Βαρουφάκης διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε κάταγμα ρινικής χώρας και προχώρησαν σε αξονική τομογραφία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι ο γραμματέας δεν είχε αστυνομική προστασία και δεν χρησιμοποιούσε ασφάλεια, θεωρώντας ότι δεν το έχει ανάγκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βαρουφάκη προκειμένου να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη και την κατάστασή του και ευχήθηκε περαστικά. Επιπλέον, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται η βαθιά αγανάκτηση για το περιστατικό και ζητείται η μέγιστη προσοχή στην έρευνα του περιστατικού και στη σύλληψη των δραστών.Στα Εξάρχεια, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 τραυματίστηκε από αδίστακτους δράστες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 δεν συνοδευόταν από προσωπική αστυνομική φρουρά κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών στον τραυματία. Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα