Γεραπετρίτης: Η συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης πραγματοποίησε μια τριμερή συνάντηση με τους ομόλογούς του από την Κύπρο και το Ισραήλ. Σε αυτήν την συνάντηση, την οποία πραγματοποίησαν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συζητήθηκε η σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η ελληνική διπλωματία θεωρεί τη συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ πολύ σημαντική. Αυτή η συνεργασία δεν είναι σημαντική μόνο λόγω των κοινών συμφερόντων και της αρμονίας στα διεθνή θέματα, αλλά και γιατί η εδραίωση περιφερειακών συμμαχιών είναι ιδιαίτερης σημασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτική προστασία.

Ο υπουργός εξωτερικών τόνισε επίσης ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική θα είναι παρούσα και ενεργή, προωθώντας τα ελληνικά συμφέροντα και προστατεύοντας τις ελληνικές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του για το δυστύχημα που συνέβη στη Λιβύη, όπου πέντε Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ανθρωπιστικής αποστολής. Εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες τους.

δειτε ακομα