Γεωργιάδης για Τέμπη: Αποτύχαμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι αυτό ήταν ένα ανθρώπινο λάθος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επαναφέρει το θέμα του ανθρώπινου λάθους στον δημόσιο διάλογο σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων πιστεύει ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, ο υπουργός επιμένει ότι αυτό είναι το αίτιο του δυστυχήματος. Αναφέρει ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν σειρά λαθών και ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα μπορούσαν να προλάβουν το δυστύχημα.

Ο υπουργός επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση προέταξε την ανάληψη των ευθυνών και προσπάθησε να εξηγήσει στον κόσμο τι πραγματικά συνέβη. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν ήταν κατάλληλο να συζητηθούν τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβανε τα παιδιά. Επιπλέον, αναφέρει ότι ο σταθμάρχης είχε 12,5 λεπτά για να αντιδράσει και ότι υπήρχαν καταγραφικά στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό.

Τέλος, ο υπουργός δηλώνει ότι το δυστύχημα αυτό είναι ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το συμβάν.Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν ρουστήκει με το βαθύ κράτος και το βαθύ δημόσιο. Επιπλέον, είπε ότι οι εκλογές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια σύγκρουση με το παλιό κομμάτι της Ελλάδας. Σχολίασε επίσης τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει καθόλου επιπλέον ποσοστά, αλλά η οργή του κόσμου οδηγεί σε μια αντισυστημική συμπεριφορά.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντα υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα είναι γενική έννοια και ότι ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το λάθος του σταθμάρχη. Επίσης, σχολίασε ότι ο Καραμανλής πήρε πάνω του ευθύνες παραπάνω από ό,τι του αναλογούσαν και πήρε την απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι η επιλογή του κόσμου, καθώς έχει κάνει πολλά σημαντικά πράγματα στα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία.

δειτε ακομα