Γεωργιάδης σχετικά με τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα τρόφιμα: Είμαι ο Ιησούς Χριστός, ο Σούπερμαν ή ο Μάγος Μέρλιν; Γεωργιάδης αναφορικά με την υπερβολική αύξηση των τιμών και των τροφίμων: Είμαι ο Ιησούς Χριστός, ο Σούπερμαν ή ο Μάγος Μέρλιν;

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε εκτός εαυτού κατά τη διάρκεια συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα τρόφιμα. Προχώρησε σε μαθήματα δημοσιογραφίας προς τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής στο Action24, λέγοντας τους ότι δεν κάνουν σωστά ερωτήματα και σοβαρή κριτική και πως θα πρέπει να σοβαρευτούν. Στη συνέχεια, ρώτησε αν είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Σούπερμαν ή ο Μάγος Μέρλιν, έτσι ώστε να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει με 14,7%, αλλά η Ελλάδα είναι η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε ότι ό,τι βλέπει κανείς στα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι εισαγόμενο και ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα είναι εισαγόμενα στην πραγματικότητα. Επίσης, υποστήριξε ότι όταν εισάγεις κάτι, το αγοράζεις ακριβότερα αφού έξω υπάρχει πληθωρισμός και δεν μπορείς να το πουλήσεις φθηνότερα.

Ο Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι ζητάνε από αυτόν να εξαφανίσει ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ρωτάνε αν ανεβαίνουν οι τιμές σε εποχή παγκόσμιου πληθωρισμού, ενώ η Ελλάδα έχει πληθωρισμό 6,2%. Τέλος, ρώτησε αν είναι ο Μάγος Μέρλιν.

δειτε ακομα