Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση απέτυχε στο να εξηγήσει τι συνέβη στα Τέμπη.

της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις έπεσε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με την Pulse. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αυτό ήταν αναμενόμενο και εξήγησε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οργή του κόσμου για το δυστύχημα. Επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επωφελείται από την πτώση της Νέας Δημοκρατίας και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε στη δημοσκόπηση. Ο υπουργός προέβλεψε ότι η οργή του κόσμου θα καταλαγιάσει.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε επίσης το δυστύχημα στα Τέμπη και την αντίδραση του κόσμου. Επισήμανε ότι η στενοχώρια δεν είναι κομματικό ζήτημα και δεν υπάρχει γονέας που να μη σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό του παιδί στο τρένο. Ο υπουργός επίσης αναφέρθηκε στην χθεσινή δημοσκόπηση και εξήγησε ότι μόνο το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα στα Τέμπη. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εξηγήσει τι συνέβη και ότι αυτό αποτελεί αποτυχία της κυβέρνησης.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα του τρένου και την αντίδραση του σταθμάρχη. Επισήμανε ότι η κονσόλα λειτουργούσε και υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα που έχει παραδοθεί στον ανακριτή και στον εισαγγελέα. Εξήγησε ότι ο σταθμάρχης είχε 12,5 λεπτά που του άναβε μια κόκκινη γραμμή ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή και ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα μπορούσαν να προλάβουν το δυστύχημα. Ωστόσο, επισήμανε ότι η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι η καλύτερη.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι πήρε πάνω του περισσότερες αμαρτίες από όσες του αναλογούσαν. Τόνισε ότι η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια και ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα στον Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Εξέφρασε την υποστήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι οι εκλογές του 2023 θα αποφασίσουν αν ο Καραμανλής θα είναι υποψήφιος. Πρότεινε να μην καταστρέφουμε μια ανορθωτική προσπάθεια 4 ετών και να δώσουμε στον Μητσοτάκη την ευκαιρία να αλλάξει τα πάντα.

δειτε ακομα