Φρέντι Μπελέρης: Τι θα γίνει εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής [vid]

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Φρέντι Μπελερη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη ΝΔ. Αν εκλεγεί, θα έχει μεγάλες επιπτώσεις, ακόμη κι αν παραμένει στη φυλακή την ημέρα των εκλογών.

Η επιλογή του Μπελέρη δεν ήταν εύκολη λόγω αντιρρήσεων για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τις ανησυχίες γύρω από τον Αλβανό πρωθυπουργό.

beleris fr

Η επιλογή του Μπελέρη δίνει στη ΝΔ δυνατό χαρτί προς τις ευρωεκλογές. Θα απευθύνεται σε ευαίσθητους ψηφοφόρους του Βορειοηπειρωτικού και θα ενισχύσει τη φωνή τους στην Ευρώπη. Το ζήτημα της Χειμάρρας έχει προκαλέσει κρίση στις διμερείς σχέσεις.

Αν ο Μπελέρης παραμείνει φυλακισμένος, αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Η αλβανική κυβέρνηση ίσως μειώσει την ποινή του για να τον αφήσει ελεύθερο πριν τις εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αλβανία σχεδιάζει εκλογές στην Χειμάρρα τον Ιούνιο, πιθανόν χωρίς τον Μπελέρη. Η εκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο θα διαμορφώσει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ένα θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα στείλει θετικό μήνυμα για το μέλλον, ενώ θα αναδείξει τη χρήσιμη συνεργασία που κέρδισε στις εκλογές της Χειμάρρας.

Η εκλογή του Μπελέρη ίσως ανοίξει έναν δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα