Φλωρίδης Κριτικάρει τον Νόμο Παρασκευόπουλου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, χαρακτήρισε τον νόμο Παρσκευόπουλου ως το “μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος δικαίου”, απαντώντας σε κριτικές για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, λέγοντας πως “ο νόμος Φλωρίδη πάει να γίνει το αντίθετο του νόμου Παρασκευόπουλου”.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον νόμο, ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε την πρόθεσή του να προστατεύσει τα θύματα, όχι μόνο τους δράστες. Υπογράμμισε πως η δικαιοσύνη πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα και των θυμάτων, όχι μόνο των ενόχων.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από δικηγόρους, ο κ. Φλωρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως “οι δικηγορικοί σύλλογοι λένε ψέματα”, αφού οι νέες ρυθμίσεις εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες και τις εξελίξεις της κοινωνίας.

Μιλώντας για την ενδοοικογενειακή βία, ο κ. Φλωρίδης εξήγησε ότι ο στόχος των νέων μέτρων είναι να βελτιωθεί η προστασία των θυμάτων και να περιοριστεί το αίσθημα ατιμωρησίας.

Αναφερόμενος στην πειθαρχική έρευνα για τον Απόστολο Λύτρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε την ανάγκη για ανεξάρτητες εξουσίες στη Δημοκρατία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα