Ευρωεκλογές 2024: Με ποια έγγραφα μπορούν να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι

Για το καλό του ψηφοφόρου στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αρκεί να έχει μαζί του ένα από τα τέσσερα έγγραφα ταυτοπροσωπίας που αναγράφονται. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη ψηφιακή ταυτότητα μέσω gov.gr.

Συγκεκριμένα, την ημέρα των εκλογών, απλά πρέπει να έχουμε μαζί μας αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον έλεγχο.

Η διαδικασία στη χώρα μας θα λάβει χώρα στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 έως τις 19:00.

Όσοι ψηφοφόροι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους τη χρονιά των εκλογών, μπορούν να ψηφίσουν, είτε είναι Έλληνες πολίτες είτε πολίτες EU με μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Φέτος, υπάρχει και η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες πολίτες, είτε διαμένουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι 17:00 της 8ης Ιουνίου για να καταμετρηθούν.

Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, από ενιαία ψηφοδέλτια, αφού η ελληνική επικράτεια είναι μία ενιαία εκλογική περιφέρεια.

Για να μάθετε πού θα ψηφίσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Στην Ελλάδα, μπορείτε να βάλετε μέχρι τέσσερεις σταυρούς προτίμησης. Οι υποψήφιοι με τους περισσότερους σταυρούς εκλέγονται, αν το κόμμα έχει τουλάχιστον 3% των ψήφων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα