Αναφορικά με την επίθεση στον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, δύο άτομα αναγνωρίστηκαν ως δράστες.

Στην ταυτοποίηση δύο εκ των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησαν οι Αρχές. Πρόκειται για δύο αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι «έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», με τη δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά «στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια. Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Η ανάρτηση του Βαρουφάκη μετά την επίθεση

Με ένα tweet σχολίασε την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης, ευχαριστώντας το προσωπικό του «Ευαγγελισμού» και όσους του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση αλλά και καταδεικνύοντας ως υπεύθυνους «μπράβους της νύχτας», που, όπως έγραψε, «επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο». Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν»

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 περικυκλώθηκε από περίπου 20-30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κάταγμα ρινικής χώρας, όπου και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

δειτε ακομα