Επιστροφή του Πολάκη: Έντονες αναταράξεις στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο Παύλος Πολάκης προκαλεί σφοδρές αναταράξεις στο πολιτικό προσκήνιο με την επιστροφή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες που εξαπολύει μέσω των social media. Μετά την επιστολή μετάνοιας του και το ομόφωνο «πράσινο φως» της Πολιτικής Γραμματείας, ανακοινώθηκε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Ο Πολάκης επίσης επιτέθηκε μέσω Twitter στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σε σχέση με τον διάλογο στο Twitter, ο Χατζηνικολάου ανέφερε ότι ο Πολάκης ζήτησε συγνώμη μόνο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία, καθώς επίσης και για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών. Ο Πολάκης απάντησε προκαλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη από το λαό για αυτά που κάνει ως δημοσιογράφος. Στη συνέχεια, ο Χατζηνικολάου απάντησε ότι θα τα πούνε στη δικαιοσύνη και ο Πολάκης επέμεινε να ζητήσει συγγνώμη από το λαό.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε σχολιάσει στο Twitter την επιστροφή του Πολάκη στα ψηφοδέλτια, προκαλώντας τον Πολάκη να επιτεθεί και σε αυτόν. Η επιστροφή του Πολάκη στα ψηφοδέλτια και οι επιθέσεις του στα social media προκαλούν αντιδράσεις και αναταράξεις στο πολιτικό προσκήνιο.Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν για τον συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γιάννη Οικονόμου αποτελούν απλά επιθέσεις κατά του προσώπου του. Ο Πολάκης σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τις απειλές για δικαστήρια μετά τις εκλογές και τόνισε ότι οι δηλώσεις του Γεωργιάδη δείχνουν την αδυναμία του να αντιμετωπίσει το θέμα του Πολάκη.

Στη συνέχεια, ο Γεωργιάδης σχολίασε την επιστροφή του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην ιδέα ότι του θα έπαιρναν τα κινητά του, ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου σχολίασε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει συγχωροχάρτι στον Πολάκη είναι μια ρήξη με την κοινωνία και τους θεσμούς, καθώς αναζητά έναν γόνιμο πολιτικό διάλογο.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος προκάλεσε κόντρα ανάμεσα σε πολιτικούς. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Πολάκη ως φασίστα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που δεν σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας, ενώ ο Νίκος Μπίστης υποστήριξε ότι η πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζεται από τα συλλογικά όργανα και όχι από τον Πολάκη. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τον Πολάκη ως το alter ego του Τσίπρα και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτούμπα. Σύμφωνα με τους κριτικούς, ο πολακισμός είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή του Πολάκη στα ψηφοδέλτια αποτελεί ακόμα μία κωλοτούμπα του κόμματος.Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα κωλοτούμπα και για την απόφασή του να επιτρέψει στον Παύλο Πολάκη να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η επιστροφή του Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται τις προγραφές που εξαπέλυσε προηγουμένως ο Πολάκης κατά δημοσιογράφων και δικαστών. Η επιστροφή του Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζει ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του κόμματος.των εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε μια εισήγηση στην οποία ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ότι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις είναι απαραίτητος για τους χών και υποψηφίους βουλευτές του κόμματος. Επίσης, οι δηλώσεις και η δημόσια στάση πρέπει να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Ο Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών, αλλά κόμμα εγγραφών με ανοιχτές πόρτες και διαφανή λειτουργία. Το κόμμα έχει κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες και κανείς δεν μπορεί να βγει έξω από αυτές. Η επιστολή του Παύλου Πολάκη καλεί το κόμμα να επανεκτιμήσει τις αρχικές του προθέσεις και ο Τσίπρας δηλώνει ότι αυτό θα γίνει.

Πριν από την εισήγηση του Τσίπρα, ο Μιχάλης Χαιρετάκης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης είχε προκαλέσει σάλο ζητώντας εισβολή στο κράτος με προγραφές, δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζίτες, αλλά στη συνέχεια έστειλε μια επιστολή-«συγγνώμη» στο ΣΥΡΙΖΑ.Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον αμφισβητήσει. Παράλληλα, χαρακτήρισε την εκρηκτική αντίδραση του Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά ως «αστοχία». Αναγνωρίζοντας ότι η ανάρτησή του σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων αποτέλεσε αστοχία, εξήγησε ότι υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος. Επίσης, δήλωσε ότι η στοχοποίηση προσώπων σε ανάρτησή του δεν αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του Τσίπρα και ότι δεν είχε διαβάσει τη συνέντευξη αυτή μέχρι να δημιουργηθεί θέμα.

δειτε ακομα