Γράμμα προς τον Μητσοτάκη: Μόνο η συγγνώμη έχει νομική σημασία – Παραδοχή ενοχής.

Ο δικηγόρος Θέμης Σοφός έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Στην επιστολή του, ο Σοφός τονίζει ότι η συγγνώμη έχει νομική σημασία μόνο ως ομολογία ενοχής. Αναλυτικά, στην επιστολή του, ο Σοφός αναφέρει την προσωπική συγγνώμη του Μητσοτάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη. Ωστόσο, θεωρεί ότι οι σκέψεις του Μητσοτάκη είναι προκλητικά συγκεχυμένες και αποτελούν μια πλήρη ομολογία συνενοχής για το έγκλημα. Ο Σοφός απορρίπτει τη συγγνώμη του Μητσοτάκη και το αίτημά του για αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης της έμπρακτης μετάνοιας.

Στη συνέχεια, ο Σοφός αναφέρει ότι μετά την ομολογία της ενοχής του Μητσοτάκη, θα πρέπει να γίνει διάσκεψη για το εάν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για να γίνει δεκτή η συγγνώμη και να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση της έμπρακτης μετάνοιας. Ο Σοφός απορρίπτει και αυτό το αίτημα, θεωρώντας ότι η συγγνώμη και η ελαφρυντική περίσταση δεν είναι αρκετές για τους 55 νεκρούς και τους βαριά τραυματισμένους συμπολίτες μας.Ο Καραμανλής καλείται να βελτιώσει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διοίκησης. Ωστόσο, δεν έχει παράσχει καμία τεκμηριωμένη παράθεση περιστατικών για να αποδείξει την υπόσχεσή του. Επιπλέον, έχει αγνοήσει τις δικές του ευθύνες σε παλαιότερα θέματα, όπως οι υποκλοπές και οι φωτιές, καθώς και η συμπεριφορά του απέναντι στο στράτευμα. Επιπλέον, οι Δίκες εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας και η δίκη για το C4i παρέχουν πλούσιο υλικό για εύλογα συμπεράσματα. Τέλος, η υπόσχεσή του να αποκτηθούν σύγχρονα τρένα και να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο δεν είναι αρκετά διευκρινισμένη.

Επιπλέον, ο Καραμανλής δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του για παλαιότερα θέματα και αφήνει τον υπερυπουργό του να λαϊκίζει σε τηλεοπτικές εκπομπές καθημερινώς, ακόμα και τώρα που οι άνθρωποι θάβουν τους νεκρούς τους. Επιπλέον, η υπόσχεσή του να ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων χωρών για να αποκτηθούν σύγχρονα τρένα δεν είναι αρκετά διευκρινισμένη, καθώς δεν έχει ακούσει ακόμη τι έχει συμβεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις «φίλες χώρες» σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Τέλος, η υπόσχεσή του να δημιουργηθεί μια Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων των τελευταίων 20 ετών θα έπρεπε να έχει ήδη αποφασισθεί με σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, κατόπιν διακομματικού αιτήματος.Ο μιλητής εκφράζει τη δυσπιστία του στα λόγια του ακροατή, καθώς η υπόσχεσή του είναι αδύνατο να εκπληρωθεί, καθώς έχει λάβει συμβουλές που αποδεικνύουν ότι είναι αδύνατο. Ο μιλητής επίσης αμφισβητεί την ικανότητα του ακροατή να αλλάξει τη χώρα και την κατηγορεί ότι είναι μέρος της κακής χώρας. Εκφράζει επίσης τη δυσαρέσκειά του για την ανωριμότητα των πολιτικών ηγετών της χώρας, που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους και δεν έχουν βελτιώσει τη δημοκρατία. Τέλος, υπογραμμίζει ότι η Δυσσέβεια είναι η μητέρα της ύβρεως και ότι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους για την κατάσταση της χώρας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα